Отримати польську шенген візу стало складніше - Польща ускладнила правила подачі документів на візу!

Отримати польську шенген візу стало складніше - Польща ускладнила правила подачі документів на візу!

Друзі, не дуже приємна для нас інформація: з 15 жовтня 2014 року змінюються правила прийому документів на шенгенську візу. Для виготовлення, до прикладу, найпростішої візи – на закупи — необхідно буде подавати документи, що підтверджують вид діяльності, виписку з банку та бронювання готелю.

Про це повідомляється на офіційному сайті Генерального консульства Польщі у Львові.

Отож, з 15 жовтня для отримання візи потрібно буде надати такі документи:

  • Документи, що підтверджують вид діяльності (довідка з роботи).
    Для найманих працівників – довідка з місця роботи, а також інформація про реєстрацію і контактні дані підприємства, ім’я, прізвище та посаду особи, яка її видала.
    Для приватних підприємців – оригінал і копія реєстраційних документів підприємства.
    Для осіб, які не працюють – витяг з банківського рахунку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці. Для пенсіонерів – документ, який підтверджує отримування пенсії.
    Для учнів і студентів – довідка з навчального закладу, в якій зазначено період вільний від занять учня або студента.
    У деяких випадках — документ, який підтверджує право власності (на землю, будинок, автомобіль або в окремих випадках інше майно) або остання податкова декларація (у випадку осіб, які подорожують вперше).
  • Документи, що підтверджують наявність фінансових засобів (виписка з банку).
    Спонсорування: гарантійний лист від спонсора або третьої сторони в Україні, який повинен містити інформацію про те, що третя сторона має достатні фінансові засоби для спонсорства. Або: підтвердження наявності власних фінансових коштів — витяг з банківського рахунку, який містить перелік банківських операцій за останні три місяці; оригінал та копія дорожних чеків, виданих на прізвище особи, яка подає документи на візу; письмова, підписана декларація, що відображає фінансове становище особи, що подорожує.
  • Документи, що підтверджують проживання (бронь готелю). Сюди входить гарантійний лист приймаючої сторони або бронювання готелю, або інший документ, який підтверджує проживання.

 

Також встановили нові умови, зокрема для запрошення від закордонних фірм та друзів/родичів.

Проте не забувайте, що ми можемо допомогти отримати вам запрошення, яке відповідає усім вимогам, заповнити анкету та видати страхівку на рік часу!

Як повідомили наше джерело —  ZAXID.NET у Секретаріаті Генерального Консула РП у Львові, друга половина жовтня буде перехідним періодом, відтак ті, хто має призначені дати подачі документів у жовтні, не підпадають під нові вимоги.

Що ж стосується пункту про підтвердження наявності фінансових коштів, то працівники кол-центру наразі не володіють інформацією щодо мінімальної суми, яка мала би фігурувати у цих документах. Також наразі не відомо, на скільки днів і на який термін має бути бронювання готелю і чи повинно воно бути оплаченим чи ні. У Генконсульстві радять стежити за повідомленням на сайті установи, де про це все це згодом буде повідомлено.

Тож стежте за нашими повідомленнями!

Отримати польську шенген візу стало складніше — Польща ускладнила правила подачі документів на візу!
Оцініть дану статтю: